Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka goślińska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatkę tę jadłem na festynie w Murowanej Goślinie (k/Poznania). Przepis odtworzony z talerza.

Sałatka goślińska

Składniki:

Sałatka goślińska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka goślińska
Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 2 cm kawałki. Ugotować w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić. Ziemniaki i ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek. Polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Całość wymieszać. Podawać do pieczonych mięs lub jako samodzielne danie z białym pieczywem.