izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

sałatka grejpfrutowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna, a zarazem zdrowa i orzeźwiająca sałatka. Sałatka ta nadaje się jako dodatek do pieczywa, np bagietki lub pieczeni.

sałatka grejpfrutowa

Składniki:

sałatka grejpfrutowa

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka grejpfrutowa
Grejpfruty umyj, obierz ze skórki. Usuń białą, wewnętrzną warstwę. Miąższ podziel na cienkie cząstki, usuń z nich błonki. Sałatę opłucz, osusz. Sałatę razem z kawałeczkami grejpfruta włóż do salaterki wymieszaj. Ser pleśniowy potnij w kostkę. Kawałkami sera posyp sałatę i grejpfruty. Ocet dobrze utrzyj ze sporą szczyptą soli i pieprzu. Stale mieszając, cienkim strumieniem dolej oliwę. Dodaj miód. Ubij trzepaczką na jednolity sos. Skrop nim składniki ułożone w salaterce i lekko przemieszaj.

Tagi:

sałata