Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 706]

Sałatka grypsera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. Sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole.

Sałatka grypsera

Składniki:

Sałatka grypsera

 

  • 500 g tortellini z serem risotta i szpinakiem
  • 2 papryki czerwone
  • 1 ogórek świeży
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 100 g szynki drobiowej
  • 50 g rukoli
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

Sałatka grypsera

I

Sałatka grypsera
Przygotowanie tortelloni, gotujemy w osolonej wodzie.

1. Tortelloni gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę, przekładam do miski.

II

Sałatka grypsera
Przygotowanie wszystkich warzyw, myjemy i kroimy.

2. Warzywa myję, osuszam, z papryk usuwam nasiona i kroję w drobną kostkę.
3. Ogórka obieram, kroje w kostkę a pomidorki kroję na połówki, kukurydzę odlewam z zalewy.
4. Szynkę kroję w kostkę, wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję Rukolę.

III

Sałatka grypsera
Dodajemy jogurt, majonez, czosnek oraz przyprawy.

5. Majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz mieszam w naczyniu i dodaję do sałatki. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.

IV

6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.