ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 819]

Sałatka jarzynowa po rosołowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy, najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu. Sałatka jarzynowa zawsze jest mile widziana.

Sałatka jarzynowa po rosołowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka jarzynowa po rosołowa

 

  • seler z rosołu 1 średni,
  • marchew z rosołu 5 sztuk średnie,
  • pietruszka z rosołu 2 większe,
  • ziemniaki 8 sztuk średnie,
  • ogórki kiszone 4 sztuki większe,
  • groszek konserwowy 1 puszka,
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka,
  • majonez 200 gram,
  • pieprz mielony 1 łyżeczka,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa po rosołowa
Warzywa z rosołu: marchew, seler, pietruszkę wyjąć na talerz, drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski. Ziemniaki nie duże w łupinie gotować z 30 minut, od razu odlać wodę aby ziemniaki nie nasiąkły wodą. Wystudzone obrać i pokroić w kostkę, kiszone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Z groszku zielonego z puszki odlać wodę, wsypać do sałatki. Dodać majonez, musztardę, pieprz mielony, sól do smaku i dokładnie wymieszać, schować do lodówki.
Sałatka jarzynowa po rosołowa
Doskonały sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu.
Sałatka jarzynowa po rosołowa