Sposób przygotowania:
Sałatka gyros
Pokroić w kostkę pierś z kurczaka, przyprawić przyprawa do kebaba z odrobioną oleju, wymieszać, wrzucić na patelnię i usmażyć. W między czasie pokroić w kostkę ogórka, kapustę pekińską potargać na drobne kawałki. Sałatkę przygotowuje się warstwo:
połowa usmażonej piersi z kurczaka
część pokrojonych ogórków
rozsmarować cienką warstwę majonezu (sosu czosnkowego)
wysypać połowę kukurydzy w puszce
polać ketchupem
na górę dać kapustę pekińską.
Wszystkie warstwy układamy 2 razy w tej samej kolejności, a więc ponownie dodajemy resztę piersi z kurczaka, ogórki, majonez, kukurydzę, ketchup i kapustę pekińską. Na koniec posypujemy pieprzem i majerankiem dla ozdoby.
połowa usmażonej piersi z kurczaka
część pokrojonych ogórków
rozsmarować cienką warstwę majonezu (sosu czosnkowego)
wysypać połowę kukurydzy w puszce
polać ketchupem
na górę dać kapustę pekińską.
Wszystkie warstwy układamy 2 razy w tej samej kolejności, a więc ponownie dodajemy resztę piersi z kurczaka, ogórki, majonez, kukurydzę, ketchup i kapustę pekińską. Na koniec posypujemy pieprzem i majerankiem dla ozdoby.