wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Gulasz z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz można podawać na różne sposoby. Ja proponuje z ziemniakiem i ogórkiem kiszonym lub kaszą. Jest to danie szybkie, a zarazem proste danie obiadowe.

Gulasz z łopatki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z łopatki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z łopatki
Łopatkę kroimy w kostkę, dodajemy wszystkie przyprawy oraz ojej i smażymy ok 20 min na małym ogniu tak aby mięso nam się przyrumieniło, ale nie spaliło. Następnie wlewamy wodę i gotujemy ok 1.5 godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, żeby mięso nie przywarło nam do dna garnka.

Do kubka wlewamy wodę dodajemy 2 łyżki mąki i bardzo dobrze mieszamy, by nie powstały grudki. Do gotującego się gulaszu po woli wlewamy rozrobioną mąkę z woda. Cały czas mieszamy.

Gotujemy ok 1 min. Podajemy np. z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. 
Gulasz z łopatki
mieso pokrojone w kostke przyprawione gotowe do podsmażenia
Gulasz z łopatki
mięso podsmażone zalane wodą gotowe do gotowania
Gulasz z łopatki
gulasz ugotowany i doprawiony można podawac do spożycia