Sposób przygotowania:
Gulasz z łopatki
Łopatkę kroimy w kostkę, dodajemy wszystkie przyprawy oraz ojej i smażymy ok 20 min na małym ogniu tak aby mięso nam się przyrumieniło, ale nie spaliło. Następnie wlewamy wodę i gotujemy ok 1.5 godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, żeby mięso nie przywarło nam do dna garnka.
Do kubka wlewamy wodę dodajemy 2 łyżki mąki i bardzo dobrze mieszamy, by nie powstały grudki. Do gotującego się gulaszu po woli wlewamy rozrobioną mąkę z woda. Cały czas mieszamy.
Gotujemy ok 1 min. Podajemy np. z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Do kubka wlewamy wodę dodajemy 2 łyżki mąki i bardzo dobrze mieszamy, by nie powstały grudki. Do gotującego się gulaszu po woli wlewamy rozrobioną mąkę z woda. Cały czas mieszamy.
Gotujemy ok 1 min. Podajemy np. z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.