Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros.
Pierś umyć, oczyścić z kości i żyłek, pokroić w kostkę obsypać przyprawą do gyrosu i solą. Przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem smażyć, można dodać jeszcze trochę przyprawy będzie bardziej intensywny smak, odstawić do ostygnięcia. Pokroić pomidory, ogórek i kapustę w kostkę. Z puszek odlać wodę i przepłukać fasolę i kukurydzę. Do dużej miski (ja używam naczynia żaroodpornego) wsypać wszystkie składniki, z tym, że z pomidorów wybrać tylko miąższ, a z kapusty pekińskiej tylko 2/3 części 1/3 pozostawić na później. Wszystko wymieszać dodać odrobinę tłuszczy po usmażonych piersiach, 4 łyżki majonezu i 1 łyżkę ketchupu, jeszcze raz wymieszać. Wygładzić całość majonezem ozdobić ketchupem i 1/3 kapusty. SMACZNEGO!!!