Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i pieczoną ciecierzycą
1. Ciecierzyce odsączamy i osuszamy.
2. Przekładamy ciecierzycę na blachę do pieczenia i posypujemy papryką słodką, ostrą, solą, pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i skrapiamy oliwa z oliwek.
3. Mieszamy przyprawy z ciecierzycą i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 min.
4. Sałatę lodowa rwiemy na kawałki i umieszczamy w misce, dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, suszone pomidory, awokado i skrapiamy cytryną, aby awokado nie ciemniało
5. Dodajemy ostygniętą ciecierzycę i posypujemy odrobinę serem feta i dodajemy kilka kropli oliwy z oliwek.
6. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
2. Przekładamy ciecierzycę na blachę do pieczenia i posypujemy papryką słodką, ostrą, solą, pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i skrapiamy oliwa z oliwek.
3. Mieszamy przyprawy z ciecierzycą i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 min.
4. Sałatę lodowa rwiemy na kawałki i umieszczamy w misce, dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, suszone pomidory, awokado i skrapiamy cytryną, aby awokado nie ciemniało
5. Dodajemy ostygniętą ciecierzycę i posypujemy odrobinę serem feta i dodajemy kilka kropli oliwy z oliwek.
6. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.