Sposób przygotowania:
Sałatka hawajska ziemniaczana
Ugotować ziemniaki w łupinach,ostudzić obrać,pokroić w słupki ,zalać bulionem i odstawić na 1 godzinę i odsączyć.
Białe łodygi z porów umyć ,osuszyć ,pokroić na cienkie półpierścionki,zalać gorącym wrzątkiem i po chwili odcedzić.Ananasa i szynkę pokroić w średnią kostkę ,orzeszki lekko posiekać.Połączyć wszystkie składniki razem ,polać majonezem tradycyjnym ,przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Białe łodygi z porów umyć ,osuszyć ,pokroić na cienkie półpierścionki,zalać gorącym wrzątkiem i po chwili odcedzić.Ananasa i szynkę pokroić w średnią kostkę ,orzeszki lekko posiekać.Połączyć wszystkie składniki razem ,polać majonezem tradycyjnym ,przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać