Sposób przygotowania:
Sałatka inaczej
Kapustę pekińską umyć, wrzucić na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody, następnie odcedzić, ostudzić i drobno poszatkować. (Cykorię tylko umyć i posiekać). Śliwki umyć i namoczyć. Wydrylować i pokroić w cienkie paski. Ogonki liściowe selera umyć, usunąć włókna, drobno posiekać.
sos: do majonezu dodać śmietanę i posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia włożyć kapustę (cykorię), seler i śliwki. Polać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać, doprawiając pieprzem i solą. Przed podaniem przełożyć do salaterki.
sos: do majonezu dodać śmietanę i posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia włożyć kapustę (cykorię), seler i śliwki. Polać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać, doprawiając pieprzem i solą. Przed podaniem przełożyć do salaterki.