Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna z żurawiną
Pyszna i szybka przekąska lub dodatek do pieczonych mięs.
Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na mniejsze części. ułożyć na dużym talerzu lub półmisku. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na sałatce.Majonez wymieszać z chrzanem. Sosem polać sałatkę. Całość posypać suszoną żurawiną i rzeżuchą. oprószyć kolorowym pieprzem.
Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na mniejsze części. ułożyć na dużym talerzu lub półmisku. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na sałatce.Majonez wymieszać z chrzanem. Sosem polać sałatkę. Całość posypać suszoną żurawiną i rzeżuchą. oprószyć kolorowym pieprzem.