Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna z kukurydzą
Jajka włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować 10 minut.
Wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka.
Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę, seler, fasolę i groszek konserwowy, wyłożyć na durszlak, odcedzić, osączyć.
Warzywa osączone przełożyć do miski, do warzyw konserwowych dodać jajka, pora, ogórki.
Sałatkę wymieszać z solą, pieprzem i majonezem.
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki.
Wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka.
Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę, seler, fasolę i groszek konserwowy, wyłożyć na durszlak, odcedzić, osączyć.
Warzywa osączone przełożyć do miski, do warzyw konserwowych dodać jajka, pora, ogórki.
Sałatkę wymieszać z solą, pieprzem i majonezem.
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki.