Sposób przygotowania:
Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnymBuraki:
![Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-pieczone-z-cebula-i-olejem-konopnym-536115.jpg)
Upieczone i ostudzone buraki należy obrać, a następnie zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Cebula:
![Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-pieczone-z-cebula-i-olejem-konopnym-536116.jpg)
Cebulę należy pokroić w niewielką kostkę.
Całość:
![Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-pieczone-z-cebula-i-olejem-konopnym-536117.jpg)
Buraczki z cebulą należy połączyć z olejem i doprawić do smaku octem/sokiem z cytryny, opcjonalnie cukrem/miodem oraz solą z pieprzem.
Tak przygotowaną sałatkę wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby całość "się przegryzła".