Sałatka jajeczno-rzodkiewkowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka bardzo dobra sałatka

Sałatka jajeczno-rzodkiewkowa

Składniki:

Sałatka jajeczno-rzodkiewkowa

 

  • 4 sztuki jaj na twardo,
  • 6 sztuk rzodkiewki czerwonej
  • 2 szczypty pieprzu cytrynowego
  • 1 szklanka śmietany 12%

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno-rzodkiewkowa
1. Świeże surowe jaja opłukujemy pod wodą.Do garnka wlewamy wodę ( taka ilość by zakryła jajka) i dodajemy 1-2 łyżeczki soli.. Gdy woda zacznie wrzeć, wkładamy jajka i gotujemy 8 minut. Po tym czasie zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skorupek. 2. Jajka kroimy w kosteczkę, rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do jaj. Zalewamy całość śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym. Mieszamy. 3. Podajemy na chłodno.