Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie aby lepiej się skubały,zostawiam do całkowitego wystygnięcia,obieram ze skorupek,kroję na połówki i wyciągam żółtka. Cebulkę obieram siekam drobno w kosteczkę,tuńczyka osączam z zalewy. Białka ugotowanych jaj ścieram na tarce jarzynowej układam w salaterce,na to daję rozdrobnionego tuńczyka z cebulką,solę do smaku smaruję majonezem i na wierzch przykrywam rozkruszonymi lub startymi żółtkami oprószam pieprzem wstawiam do lodówki na 30 minut aby składniki się przegryzły.
![Sałatka jajeczno-tuńczykowa Sałatka jajeczno-tuńczykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jajeczno-tunczykowa-256990.jpg)
![Sałatka jajeczno-tuńczykowa Sałatka jajeczno-tuńczykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jajeczno-tunczykowa-256991.jpg)
![Sałatka jajeczno-tuńczykowa Sałatka jajeczno-tuńczykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jajeczno-tunczykowa-256992.jpg)
![Sałatka jajeczno-tuńczykowa Sałatka jajeczno-tuńczykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jajeczno-tunczykowa-256993.jpg)