2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Sałatka jajeczno-tuńczykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mało składników same jajka i tuńczyk a jaka dobra,zróbcie i przekonajcie się sami,polecam jako dodatek do wędlin i pieczywa

Sałatka jajeczno-tuńczykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka jajeczno-tuńczykowa

 

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy z młynka do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno-tuńczykowa
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie aby lepiej się skubały,zostawiam do całkowitego wystygnięcia,obieram ze skorupek,kroję na połówki i wyciągam żółtka. Cebulkę obieram siekam drobno w kosteczkę,tuńczyka osączam z zalewy. Białka ugotowanych jaj ścieram na tarce jarzynowej układam w salaterce,na to daję rozdrobnionego tuńczyka z cebulką,solę do smaku smaruję majonezem i na wierzch przykrywam rozkruszonymi lub startymi żółtkami oprószam pieprzem wstawiam do lodówki na 30 minut aby składniki się przegryzły.
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
białą cebulkę do sałatki siekam bardzo drobniutko
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
na spodzie salaterki układam starte białka
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
następnie układam tuńczyka z cebulką smaruję majonezem
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
przykrywam sałatkę pokruszonymi żółtkami jaj wstawiam do lodówki do schłodzenia

Tagi:

jajko sosy jajka