Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sałatka jajeczno-tuńczykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka dla fanów tuńczyka

Sałatka jajeczno-tuńczykowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka jajeczno-tuńczykowa

 

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 puszka groszku
  • 4 jajka
  • Majonez
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno-tuńczykowa
Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka rozdrobnić i przełożyć do miski. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i wsypać na dno miski- jeśli miska jest nieduża można nie dawać całego woreczka to już zależy od tego jak kto lubi. Na ryż wysypać groszek. Na niego zetrzeć na grubych oczkach białka jajek. Posmarować majonezem i na wierzch zetrzeć żółtka.
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka rozdrobnić i przełożyć do miski.
Sałatka jajeczno-tuńczykowa
Na ryż wysypać groszek. Na niego zetrzeć na grubych oczkach białka jajek.

Tagi:

ryż jajko jajka