iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka tuńczykowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka tuńczykowa z rzodkiewką

Sałatka tuńczykowa z rzodkiewką

Składniki:

Sałatka tuńczykowa z rzodkiewką

 

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1 por (biała część),
  • Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 ogórek zielony,
  • 1 papryka czerwona,
  • papryka słodka mielona Prymat,
  • szczypior

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowa z rzodkiewką
Cebulę czerwoną obieramy z łupiny i siekamy drobno. Pora myjemy i białą część kroimy w cieniutkie plasterki . Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki i liście , kroimy w kosteczkę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy z skórkii kroimy drobno. Składniki mieszamy . Dodajemy tuńczyka z puszki.Mieszamy . Doprawiamy pieprzem kolorowym i papryką słodką .Jeszcze raz mieszamy . Dodajemy pokrojony szczypior.dekorujemy rzodkiewką i listami lucerny