Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
Marchew, seler i pietruszkę umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skórki.
Groszek odsączyć z zalewy na sicie. Jabłka umyć, obrać, pokroić w drobną kosteczkę, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Cebule obrać, posiekać w kosteczkę. Jajka, marchew, pietruszkę i seler oraz ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać odsączony groszek zielony i majonez, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i udekorować ogórkiem i pomidorem.
Marchew, seler i pietruszkę umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skórki.
Groszek odsączyć z zalewy na sicie. Jabłka umyć, obrać, pokroić w drobną kosteczkę, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Cebule obrać, posiekać w kosteczkę. Jajka, marchew, pietruszkę i seler oraz ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać odsączony groszek zielony i majonez, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i udekorować ogórkiem i pomidorem.