Sposób przygotowania:
Ulubiona sałatka jarzynowa
Do dużego garnka wkładamy umyte ziemniaki, marchew i pietruszkę. Zalewamy je wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Ugotowane odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Por myjemy i bardzo drobno siekamy, dodajemy do miski z sałatką. Kukurydze odcedzamy z zalewy i dorzucamy do miski. Ogórki obieramy ze skórki i również kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, ostudzone obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki. Na końcu dodajemy musztardę, majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy sałatkę na minimum godzinę, aby składniki przegryzły się.