Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka jarzynowa z małosolnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rzadko robię tradycyjną sałatkę jarzynową, ale ostatnio miałam ochotę na taką z młodych warzyw i ogórków małosolnych- pyyycha :)

Sałatka jarzynowa z małosolnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka jarzynowa z małosolnym

 

  • 3 średnie ziemniaki
  • 3 duże marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 średnie ogórki małosolne
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa z małosolnym
Marchew, pietruszkę i ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy. Możemy także wykorzystać warzywa z rosołu. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pokrojonych warzyw. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę wraz z obraną cebulą. Dorzucamy do pozostałych składników. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy z pokrojonymi w kostkę ogórkami małosolnymi. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka jarzynowa z małosolnym
Marchew, pietruszkę i ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy. Możemy także wykorzystać warzywa z rosołu. Warzywa kroimy w drobną kostkę.
Sałatka jarzynowa z małosolnym
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pokrojonych warzyw.
Sałatka jarzynowa z małosolnym
Etap 3
Sałatka jarzynowa z małosolnym
Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy z pokrojonymi w kostkę ogórkami małosolnymi.