Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z marynowanymi pieczarkami
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera gotujemy i studzimy. Obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy groszek odsączony z zalewy oraz pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo.
Pora kroimy w cienkie półplasterki i sparzamy wrzątkiem. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki odsączamy z marynaty i również dość drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Dodajemy groszek odsączony z zalewy oraz pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo.
Pora kroimy w cienkie półplasterki i sparzamy wrzątkiem. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki odsączamy z marynaty i również dość drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.