Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowo-rybna.
Sałatę opłukać dokładnie i porwać z kilka dużych liści na strzępy i
ułożyć na dnie i brzegach salaterki.Rybę wyjąć z puszki,osączyć z
oleju i rozdrobnić na talerzu widelcem.Paprykę świeżą opłukać i oczyścić z gniazd nasiennych i ogonka,pokroić w kostkę lub paseczki.Kukurydzę i groszek wyjąć i osączyć z zalewy.Wszystko dać do salaterki,dodać parę łyżek majonezu lub sosu tatarskiego,
doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i podawać na kolację.
ułożyć na dnie i brzegach salaterki.Rybę wyjąć z puszki,osączyć z
oleju i rozdrobnić na talerzu widelcem.Paprykę świeżą opłukać i oczyścić z gniazd nasiennych i ogonka,pokroić w kostkę lub paseczki.Kukurydzę i groszek wyjąć i osączyć z zalewy.Wszystko dać do salaterki,dodać parę łyżek majonezu lub sosu tatarskiego,
doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i podawać na kolację.