marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka jarzynowo-rybna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatę opłukać i porwać kilka dużych liści,ułożyć w salaterce.Rybę wyjąć z puszki,osączyć z oleju,połączyć z jarzynami,doprawić,wymieszać.

Sałatka jarzynowo-rybna.

Składniki:

Sałatka jarzynowo-rybna.

 

  • 1 puszka makreli lub szprotek w oleju,
  • puszka kukurydzy słodkiej,
  • 1 duża świeża papryka,
  • puszka groszku,
  • sałata zielona,
  • 3 pełne łyżki majonezu lub sosu tatarskiego,
  • pieprz czarny mielony,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowo-rybna.
Sałatę opłukać dokładnie i porwać z kilka dużych liści na strzępy i
ułożyć na dnie i brzegach salaterki.Rybę wyjąć z puszki,osączyć z
oleju i rozdrobnić na talerzu widelcem.Paprykę świeżą opłukać i oczyścić z gniazd nasiennych i ogonka,pokroić w kostkę lub paseczki.Kukurydzę i groszek wyjąć i osączyć z zalewy.Wszystko dać do salaterki,dodać parę łyżek majonezu lub sosu tatarskiego,
doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i podawać na kolację.

Tagi:

sosy sałata