Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Sałatka Jenny K.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis od znajomej z Chicago, udoskonalony przeze mnie.

Sałatka Jenny K.

Składniki:

Sałatka Jenny K.

 

  • 450 g ugotowanego kurczaka, pokrojonego w kostkę
  • 100 g jabłek, obranych, pokrojonych w cienkie paseczki
  • 120 g pieczarek
  • 450 g końcówek szparagów, sparzonych
  • 375 ml majonezu
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 170 g rukwi wodnej (rzeżuchy wodnej).

Sposób przygotowania:

Sałatka Jenny K.
Kurczaka ugotować i pokroić w kostkę. Jabłka obrać i pokroić w cienkie paseczki.Do miski włożyć kurczaka, jabłka i warzywa. Majonez wymieszać z cukrem i curry w proszku. Rukwię wodną umyć i pokroić. Sałatkę położyć na schłodzonych talerzach, obłożyć rukwią. Podawać.