Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka kalafiorowa

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Każde z warzyw - groszek i kalafior ugotować w oddzielnych naczyniach, w lekko osolonej

Sałatka kalafiorowa

Składniki:

Sałatka kalafiorowa

 

  • 1 średni kalafior
  • 15 dag groszku mrożonego
  • 200 ml majonezu
  • 1/2 szkl białego wina
  • natka pietruszki do przybrania
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowa
Każde z warzyw - groszek i kalafior ugotować w oddzielnych naczyniach, w lekko osolonej wodzie. Gdy warzywa przestygną, kalafior podzielić na różyczki, dodać groszek i wymieszać. Majonez połączyć z winem, polać sałatkę. Przed podaniem posypać natką pietruszki.