Sposób przygotowania:
Sałatka karnawałowa
Mix sałat (ja użyłam mix składający się z rukoli, czerwonej cykorii i sałaty lodowej) rozkładamy w naczyniu w którym będziemy podawać sałatkę. Przygotowujemy sos energicznie mieszając ze sobą następujące składniki: 2 łyżki oliwy od suszonych pomidorów, 2 łyżki octu balsamicznego, odrobinę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowanym sosem polewamy sałaty. Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i rozkładamy za sałacie. Następnie kroimy suszone pomidory i rozkładamy w naszym naczyniu z sałatą. Ser pleśniowy kroimy w kostkę, oliwki odsączamy, przekrawamy na pół i układamy w naczyniu z sałatką. Na koniec przygotowujemy grzanki. Na patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę od pomidorów i wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę grahamkę. Grzanki studzimy i układamy na wierzch sałatki. Tak przygotowaną sałatkę podajemy od razu. SMACZNEGO!