Sposób przygotowania:
Sałatka karnawałowa chińska
Mrożonkę Danie Chińskie Hortex (bez rozmrażania) podsmaż (ok.10 min) na oleju sojowym. Pod koniec smażenia dodaj przyprawę z saszetki i ewentualnie dopraw solą. Odstaw do przestygnięcia. Pomarańcze obierz ze skóry i pokrój w taką kostkę, jak kostka kurczaka w mieszance. Wymieszaj z wystudzoną mieszanką, natką pietruszki i połową ziarna sezamowego. Przygotuj sos sojowy. Miód, sos sojowy i sok z cytryny wymieszaj widelcem. Przygotuj sezamowy sos winegret. Oliwę z oliwek, olej sezamowy, ocet winny, pieprz i sól wymieszaj trzepaczką. Uważaj, by sos zbyt mocno się nie zemulgował. Do szklanych kieliszków koktajlowych nałóż sałatkę. Całość polej sosem winegret i cienkim strumieniem sosu sojowego. Udekoruj listkiem czerwonej cykorii i gałązką natki pietruszki, posyp ziarnem sezamowym. Kieliszek ozdób "twistem" przygotowanym se skórki pomarańczowej.