Sposób przygotowania:
Sałatka koktajlowa
Przyrządzić dressing mieszając śmietanę z sokiem pomarańczowym, keczupem, octem jabłkowym. Doprawić do smaku likierem pomarańczowym, kilkoma kroplami tabasco, solą oraz pieprzem. Ugotowaną pierś kurczaka pokroić w kostkę. Krewetki osączyć z zalewy. Pomarańcze obrać, oczyścić z białej warstwy. Wykroić miąższ. Por oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać. Pokroić na plasterki i sparzyć przelewając wrzątkiem na sicie. Dokładnie osączyć i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę odrzucając pestki. Pieczarki opłukać, oczyścić, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki włożyć do miski, polać dressingiem i wymieszać. Sałatkę przełożyć do szklanych pucharków, udekorować listakami melisy oderwanymi z gałązek. Przed podaniem schłodzić w lodówce.