Sposób przygotowania:
Sałatka Kolesław
Kapustę obrać z brzydkich liści, przekroić na pół, wyciąć głąb i zetrzeć na tarce o duzych oczkach lub na szatkownicy.
Poszatkowaną kapuste poslic i popieprzyć, wymieszac i odstawić na 15 min by zmiekła i puściła sok.
Marchew obrac, umyć i zetrzec na tarce o duzych oczkach. Dodac do kapusty i wymieszać.
Cebule obrac, pokroic drobniutko lub zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac do kapusty i wszystko wymieszać.
Do sałatki dodać majonez, wszystko porządnie wymieszać i odstawic na pół godz by smaki sie przegryzły.
Poszatkowaną kapuste poslic i popieprzyć, wymieszac i odstawić na 15 min by zmiekła i puściła sok.
Marchew obrac, umyć i zetrzec na tarce o duzych oczkach. Dodac do kapusty i wymieszać.
Cebule obrac, pokroic drobniutko lub zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac do kapusty i wszystko wymieszać.
Do sałatki dodać majonez, wszystko porządnie wymieszać i odstawic na pół godz by smaki sie przegryzły.