Sposób przygotowania:
Sałatka krabowa
Paprykę wydrążamy, przekrajamy na pół i płuczemy. Potem kroimy w kostkę, podobnie w kostkę kroimy pomidora, wcześniej go płuczemy możemy go sparzyć i obrać ze skóry.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Jajka gotujemy na twardo, wystudzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Paluszki krabowe wyciągamy z foli.Kroimy w kostkę, najlepiej większą .Łączymy ze sobą: paprykę pokrojoną, jajko pokrojone, kukurydzę odsączoną, paluszki krabowe . Dodajemy opłukany i posiekany koper, podobnie natkę i drobno pokrojoną cebulę. Makaron ryżowy gotujemy, odcedzamy w durszlaku, dodajemy do reszty składników. Wszystko ze sobą mieszamy w większej misce. Dodajemy do smaku majonez.Doprawiamy do smaku przyprawami wymienionymi w składnikach, ewentualnie można dodać jakieś swoje ulubione. Przekładamy do salaterek.