Sposób przygotowania:
Sałatka kukurydziana Eli na ciepłoprzygotowanie kukurydzy
Kukurydze obrać z zielonych osłon i umyć. Kolby włożyć do wrzącej wody z solą,cukrem i gotować aż ziarna będą miękkie.
przygotowanie kukurydzy cd
Ugotowane ziarna kukurydzy oddzielić od rdzenia.
przygotowanie pozostałych składników
Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć szypułkę i nasiona. miąższ papryki pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Pomidory umyć, przekroić i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w kostkę.pomidorów
przygotowanie sałatki
Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę i usmażyć.
przygotowanie sałatki cd
Do kiełbasy dodać cebulę i smażyć aż cebula się zeszkli.
przygotowanie sałatki cd
Do kiełbasy z cebulą dodać paprykę i chwilę razem smażyć.
przygotowanie sałatki cd
Do sałatki dodać pomidory i chwilę smażyć.
przygotowanie sałatki cd
Do pozostałych składników dodać ugotowane ziarna kukurydzy i jeszcze chwilę całość przesmażyć. Sałatkę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Sałatkę podawać na ciepło. Smacznego!
gusia1000