Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i sosem musztardowo-miodowym
Rukolę myjemy i osuszamy.
Pomidory myjemy, osuszamy. Odcinamy twarde, zielone cząstki, resztę kroimy w kostkę.
Kukurydzę z puszki odsączamy z zalewy.
Oliwki odsączamy z zalewy.
Warzywa przekładamy do salaterki.
W kubeczku łączymy oliwę, musztardę, miód, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, by uzyskać jednolity sos.
Do warzyw dodajemy sos, mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje na świeżo.
Pomidory myjemy, osuszamy. Odcinamy twarde, zielone cząstki, resztę kroimy w kostkę.
Kukurydzę z puszki odsączamy z zalewy.
Oliwki odsączamy z zalewy.
Warzywa przekładamy do salaterki.
W kubeczku łączymy oliwę, musztardę, miód, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, by uzyskać jednolity sos.
Do warzyw dodajemy sos, mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje na świeżo.