-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sałatka z ryżem, kukurydzą i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem spontanicznie wykonana sałatka okazuje się strzałem w dziesiątkę. Dodałam tylko to co miałam pod ręką a sałatka zniknęła w mgnieniu oka.

Sałatka z ryżem, kukurydzą i czerwoną fasolą

Składniki:

Sałatka z ryżem, kukurydzą i czerwoną fasolą

 

  • 1 saszetka ryżu
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 2-3 kiszone ogórki
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, kukurydzą i czerwoną fasolą
Jedną saszetkę ryżu ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wystudzić. 

Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Czerwoną fasolę także odsączyć z zalewy.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę. 

Koperek umyć i pokroić. 

Ryż, kukurydzę, fasolę i koperek wymieszać ze sobą w jednej misce.

Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.