akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Sałatka "Lato na talerzu"

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sałatka makaronowa z sezonowymi owocami, urozmaicona migdałami, orzechami, słonecznikiem, wiórkami kokosowymi oraz sezamem. Doskonała propozycja na drugie śniadanie czy podwieczorek. Serdecznie polecam!

Sałatka "Lato na talerzu"

Składniki:

Sałatka "Lato na talerzu"

 

  • 200 g makaronu kokardki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki płynnego miodu
  • garść migdałów w całości
  • samemu. W tym celu należy wymieszać: prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe)
  • garść: malin, agrestu, borówek, jagód, wiśni itp.

Sposób przygotowania:

Sałatka "Lato na talerzu"
Makaron ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić na sitku.

Jogurt naturalny wymieszać z płynnym miodem. Owoce umyć i osuszyć.

Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i dobrze wymieszać łyżką. Wierzch obficie posypać migdałami w całości. Sałatkę podawać od razu.

Smacznego!! ;).