wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Salatka letnia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z salatkami tak juz jest, ze co mamy pod reka to da sie wykorzystac. Mix smakow, aromatow i lada moment mamy fajna przekaske...

Salatka letnia

Składniki:

Salatka letnia

 

  • 5 jajek;
  • 1 duza papryka o dowolnym kolorze;
  • 1 spora kapusta pekinska;
  • puszka kukurydzy;
  • 1 duzy por (jasnozielona czesc);
  • 100 g szynki gotowanej ;
  • zielony szczypiorek;
  • puszka ananasow;
  • 2 duze ogorki kwaszone;
  • 2 lyzki majonezu (kielecki lub winiary);
  • odrobina pieprzu

 

 

Sposób przygotowania:

Salatka letnia
Jajka ugotowac na twardo. Ostudzone obrac, pokroic w drobna kostke. Dodac pokrojona drobniutko papryke, umytego i pokrojonego w polplasterki pora, pokrojona w kostke szynke oraz ananasy. Ogorka kwaszonego rowniez drobno posiekac. Kapuste pekinska porwac na niewielkie czesci. Szczypiorek drobno posiekac. Kukurydze odsaczyc z zalewy i dodac do pozostalych skladnikow. Wszystko razem dokladnie wymieszac z majonezem. Doprawic pieprzem. Podawac z chrupkim pieczywem lub swiezutka bula, samodzielnie lub jako dodatek do wedlin. SMACZNEGO!