Sposób przygotowania:
Sałatka letnia z pomidorami, ogórkiem
Sałatę myję, osuszam i rwę lub kroje na mniejsze kawałki.
Zielonego ogórka myję, obieram i kroję na plasterki. Pomidory parzę gorącą wodą, obieram ze skórki i kroję w niewielką kostkę. Sos grecki w proszku mieszam z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody, dokładnie łączę (najlepiej jest to zrobić w małym zakręcanym słoiczku). Polewam sosem warzywa i mieszam delikatnie.
Wstawiam do lodówki na około poł godziny do schłodzenia.
Podaję do obiadu lub do dań z grilla.
Zielonego ogórka myję, obieram i kroję na plasterki. Pomidory parzę gorącą wodą, obieram ze skórki i kroję w niewielką kostkę. Sos grecki w proszku mieszam z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody, dokładnie łączę (najlepiej jest to zrobić w małym zakręcanym słoiczku). Polewam sosem warzywa i mieszam delikatnie.
Wstawiam do lodówki na około poł godziny do schłodzenia.
Podaję do obiadu lub do dań z grilla.