Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Szynkę również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem.
Układać warstwy: makaron - kukurydza- pomidory - cebula - szynka. Polać sosem majonezowo - śmietanowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem.
Układać warstwy: makaron - kukurydza- pomidory - cebula - szynka. Polać sosem majonezowo - śmietanowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.