Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa do dań z grilla
Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą.
Ogórki obrać, usunąć pestki ze środka, pokroić w paseczki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do makaronu.
Koperek opłukać, pokroić.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Połączyć składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki obrać, usunąć pestki ze środka, pokroić w paseczki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do makaronu.
Koperek opłukać, pokroić.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Połączyć składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.