Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z groszkiem ptysiowym
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy do zrumienienia. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości (około 5 minut) i dzielimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy w ósemki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Na dno salaterki wykładamy makaron, polewamy kilkoma łyżkami sosu. Następnie wykładamy kurczaka, ogórki i jajka, znów polewamy sosem. Dalej wykładamy pomidora, fasolkę i pokrojoną w kostkę ser feta, polewamy resztą sosu. Przed podaniem posypujemy groszkiem ptysiowym.
Smacznego
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Na dno salaterki wykładamy makaron, polewamy kilkoma łyżkami sosu. Następnie wykładamy kurczaka, ogórki i jajka, znów polewamy sosem. Dalej wykładamy pomidora, fasolkę i pokrojoną w kostkę ser feta, polewamy resztą sosu. Przed podaniem posypujemy groszkiem ptysiowym.
Smacznego