Sposób przygotowania:
Tarta z młodą kapustąETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy. Na zrumienionej przysmażamy mięso mielone. W trakcie smażenia doprawiamy go do smaku.
ETAP 2
W oddzielnym naczyniu przysmażamy poszatkowaną kapustkę. Także doprawiamy ją do smaku. Przysmażone mięso i kapustę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
ETAP 3
Do przestudzonych składników dodajemy jajko, ser, śmietanę oraz pokrojoną natkę pietruszki.
ETAP 4
Gotowe nadzienie wykładamy na podpieczone ciasto kruche.
ETAP 5
CIASTO: Składniki ciasta wykładamy na stolnicę i zagniatamy. Tak przygotowanym ciastem wykładamy spód i boki formy na tarte. Dno ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Ciasto wkładamy do piekarnika na około 15 minut (180°C), by delikatnie się podpiekło.
Na podpieczone ciasto wykładamy kapuściane nadzienie. Całość pieczemy jeszcze około 30 minut w tej samej temperaturze. Gotową tarte wyciągamy. Podajemy na ciepło lub zimno oprószoną natką pietruszki.
skuter5
Czekoladka 2