Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z makrelą i szpinakiem
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
W czasie gotowania makaronu przygotowujemy pozostałe składniki sałatki. Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, później osuszamy na papierow ym ręczniku.
Pomidorki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Mięso z makreli oddzielamy od ości i skóry, przekładamy do miseczki. Składniki sosu przekładamy do kubka i mieszamy.
W salaterce układamy kolejne warstwy sałatki: liście szpinaku, ugotowany makaron, polewamy połową przygotowanego sosu, mięso z makreli, pokrojone pomidorki, polewamy resztą sosu.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
W czasie gotowania makaronu przygotowujemy pozostałe składniki sałatki. Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, później osuszamy na papierow ym ręczniku.
Pomidorki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Mięso z makreli oddzielamy od ości i skóry, przekładamy do miseczki. Składniki sosu przekładamy do kubka i mieszamy.
W salaterce układamy kolejne warstwy sałatki: liście szpinaku, ugotowany makaron, polewamy połową przygotowanego sosu, mięso z makreli, pokrojone pomidorki, polewamy resztą sosu.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.