Sałatka morska

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Posiłek niskowęglowodanowy, dietetyczny, zawierajacy dużo protein

Sałatka morska

Składniki:

Sałatka morska

 

  • makrela wędzona (ok 240g)
  • w puszki tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • 4 jajka
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • mała czerwona cebula
  • szczypiorek do dekoracji

 

  • sos:
  • mały jogurt light
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • pieprz, pietruszka suszona
  • sok z cytryny (odrobina)

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka morska
Tuńczyka odcedzić z zalewy, tak samo zrobić z fasolą i kukurydzą, z makreli zdjąć skórę, wyjąć ewentualne ości, pokroić. Ugotować jajka na twardo. pokroić paprykę, cebulę. Wszystkie składniki razem wymieszać Przygotować sos: wymieszać ze sobą wszystkie składniki Gotowe

Tagi:

jajko sosy jajka