Sposób przygotowania:
Sałatka z blanszowanymi pieczarkami
Pieczarki obieramy i wkładamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak żeby całe były przykryte. Wodę solimy i zagotowujemy. Gotujemy pieczarki przez 5 minut. Następnie odcedzamy je i pozostawiamy do ostygnięcia. Por myjemy i drobno kroimy. Wrzucamy do miski. Dodajemy do niego odsączoną z zalewy kukurydzę. Ostygnięte pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z porem i kukurydzą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy sałatkę. Jajka gotujemy na twardo. Ostygnięte obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy do miski z sałatką i delikatnie mieszamy, żeby jajka nie rozpadły się. Sałatka jest już gotowa do podania.