Sposób przygotowania:
Sałatka na szybko
Sałatę wypłukać,liście porwac na dronme kawałki.Mięso z wędzonych udek pokroić w kosteczkę.(Skórę z wędzonych udek można wykorzystać do bazy na zupę,np.ogórkową).Sos sałatkowy przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zalać sałatę i mięso,wymieszać.Wyłożyć do salaterki.Dookoła rozłożyć obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę ogórki a w środku ułożyć pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.Posypać zieleniną (natką,szczypiorkiem czy koperkiem-co kto lubi).Schłodzić krótko i podawać.
olciaky
Pozdrawiam,
msewka
Wtedy radzę troszkę mięsko posolić.Wędzonego już nie trzeba.
misia53
A.B.
Jolanta27
pusieczek2@wp.pl