Sposób przygotowania:
Sałatka normandzka
Ziemniaki ugotować w łupinach ,przestudzić obrać i pokroić w kostkę i zalać winem.
Boczek pokroić w paski i delikatnie obsmażyć na patelni
Następnie robimy sos do miseczki wlać ocet,dodać musztardę ,posolić i wymieszać trzepaczką rózgową.Stale mieszając połączyć ze stopniowo dolewaną oliwą .doprawić solą i pieprzem.
Do ziemniaków dodać boczek ,pokrojoną dymkę i kiełki.Zalać sałatkę sosem i wymieszać,na koniec posypać posiekanymi żółtkami i szczypiorkiem .
Boczek pokroić w paski i delikatnie obsmażyć na patelni
Następnie robimy sos do miseczki wlać ocet,dodać musztardę ,posolić i wymieszać trzepaczką rózgową.Stale mieszając połączyć ze stopniowo dolewaną oliwą .doprawić solą i pieprzem.
Do ziemniaków dodać boczek ,pokrojoną dymkę i kiełki.Zalać sałatkę sosem i wymieszać,na koniec posypać posiekanymi żółtkami i szczypiorkiem .