Sposób przygotowania:
Sałatka z truskawkami
Rukolę i miętę opłucz, lekko osusz i porwij w kawałki. Cebulę pokrój w cienkie piórka, potem w drobne paski. Ser brie pokrój w małe cząstki. Truskawki opłucz, osusz i pokrój w paski.
Sos. Miód wymieszaj z octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Na półmisek wyłóż rukolę z miętą, kawałki cebuli i sera brie, wymieszaj.
Dołóż plasterki truskawek, wszystko polej sosem, posyp kiełkami słonecznika.
Sos. Miód wymieszaj z octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Na półmisek wyłóż rukolę z miętą, kawałki cebuli i sera brie, wymieszaj.
Dołóż plasterki truskawek, wszystko polej sosem, posyp kiełkami słonecznika.