Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa
Obraną z wierzchniej warstwy cebulę kroimy w cienkie półplasterki. Dokładnie umyte pomidorki kroimy na połówki, a dwa trzy pomidorki na ćwiartki. Sałatę myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie otrzepujemy z nadmiaru wody. Tak przygotowaną rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Opłukany szczypiorek drobno kroimy.
Do miski z sałatą dajemy rzeżuchę, pokrojony szczypior i pozostałe warzywa ( odkładamy trochę szczypiorku i kilka pomidorków do dekoracji). Całość ostrożnie mieszamy.
Dekorujemy odłożonymi pomidorkami i posypujemy szczypiorkiem.
Przed podaniem układamy kwiaty rozmarynu i polewamy sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem.
Do miski z sałatą dajemy rzeżuchę, pokrojony szczypior i pozostałe warzywa ( odkładamy trochę szczypiorku i kilka pomidorków do dekoracji). Całość ostrożnie mieszamy.
Dekorujemy odłożonymi pomidorkami i posypujemy szczypiorkiem.
Przed podaniem układamy kwiaty rozmarynu i polewamy sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem.
Czekoladka 2
misia5
lukrowanepierniczki