Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Sałatka obiadowa z pekinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybka i smaczna surówka, idealna do dań z kurczakiem lub mięsem mielonym. Dip czosnkowy dodaje jej ostrości.

Sałatka obiadowa z pekinki

Składniki:

Sałatka obiadowa z pekinki

 

  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • pół papryki czerwonej
  • 4 czubate łyżki kukurydzy konserwowej
  • 150 ml jogurtu naturalnego typ grecki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa z pekinki
Pekinkę umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i połowę papryki pokroić w kostkę, po czym dorzucić do kapusty. Dodać kukurydzę i wymieszać. Przygotować dip: jogurt wymieszać z majonezem, posolić i wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sałatkę polać dipem i dokładnie wymieszać.