Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka ogórkowa Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka z ogórka szklarniowego i ogórka konserwowego.

Sałatka ogórkowa Beatris Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka ogórkowa Beatris

 

  • 1 duży ogórek konserwowy
  • ok. 10 cm kawałek ogórka szklarniowego
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1/4 cebuli
  • 1/2 łyżki przyprawy tzatziki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowa Beatris
Ogórka szklarniowego obrać. Rzodkiewki umyć, odciąć im listki i korzonki. Cebulę pokroić w kostkę. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki. Warzywa oprószyć solą i pieprzem, posypać przyprawą tzatziki, dodać do nich majonez. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać np. jako dodatek do obiadu.
Sałatka ogórkowa Beatris
Pokrojone w półplasterki ogórki i rzodkiewka i pokrojona w kostkę cebula.
Sałatka ogórkowa Beatris
Warzywa oprószone solą i pieprzem posypane przyprawą tzatziki z dodatkiem majonezu.