Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka ogórkowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z trzech rodzajów ogórków, idealna do dań mięsnych i kaszy. Może stanowić także przystawkę lub przekąskę.

Sałatka ogórkowa z rzodkiewką

Składniki:

Sałatka ogórkowa z rzodkiewką

 

  • 2 małe ogórki szklarniowe
  • 2 małe ogórki małosolne
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 4 rzodkiewki
  • 5-6 gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • 1/2 łyżeczki octu
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowa z rzodkiewką
Ogórki odsączyć, opłukać, pokroić w cienkie plasterki.

Umyte i osuszone rzodkiewki także pokroić w plasterki.

Umytą i otrzepaną natkę pietruszki posiekać drobno, dodać do ogórków z rzodkiewką.

Sałatkę polać oliwą oraz skropić octem.

Doprawić cukrem, solą i pieprzem.

Składniki dokładnie wymieszać razem.