malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Sałatka ogórkowo-śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka jest fajna gdy poda się ją również z sosem czosnkowym. Jest bardzo smaczna jako przekąska. Lub jako drugie śniadanie.

Sałatka ogórkowo-śledziowa

Składniki:

Sałatka ogórkowo-śledziowa

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych kwaszonych,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowo-śledziowa
Płaty śledziowe moczymy przez godzinę. Następnie kroimy na małą kostkę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę, fasolę odcedzamy, mieszamy składniki, dodajemy majonez, solimy, pieprzymy do smaku i według uznania, a potem mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby smaki mogły sobą przejść nawzajem.